Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh: Veel meloenen voor weinig geld

"In winter steeds meer acties met meloenen"

Tholen - Het groentenaanbod is op en tekort, dus de retailers hebben alle reden om acties te plannen met fruit. "Ook de meloenen gaan volop de actie in", vertelt commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning. "Er is voldoende aanbod en het prijsniveau is iets te laag, maar er is wel sprake van een levendige handel. Meloenen zijn caloriearm en vitaminerijk en daarom ook een ideaal product om in deze tijd van het jaar te promoten."


 
"De volumes vanuit Braziliƫ lopen nu duidelijk terug, maar de eerste meloenen uit Honduras zijn al gearriveerd en ook Costa Rica is al langzaam aan het verschepen. Dit zijn de traditionele overgangsweken. De vraag is even op welk tijdstip en met welke volumes Costa Rica de markt betreedt", vervolgt de importeur. "Vooralsnog zijn de volumes vanuit Braziliƫ behoorlijk geweest met een prijstechnisch moeizaam seizoen als gevolg."
 
"De prijs van gele meloenen is met 8-9 euro nog enigszins acceptabel. Galia-meloenen worden voor 7 euro verkocht en Cantaloupe voor 6 euro. Al met al zijn er veel meloenen voor weinig geld. Maar positief is dat de actiebereidheid volop aanwezig is. Retailers plannen tegenwoordig ook in de winter volop acties met meloenen en de consument neemt het jaarrond mee."

Voor meer informatie:
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
T: +31 (0)77 3897 202
l.vdhombergh@frankort.nl
www.frankort.nl