Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoge prijzen

Indiase druiven onderweg naar Rotterdam

Vorig jaar november is het Indiase druivenseizoen van start gegaan met de export van vroege Thompson druiven naar de Russische markt. De volumes voor de Europese markt zijn momenteel onderweg en een aantal containers is al in Rotterdam aangekomen. 

Deccan Produce, dat zich bezighoudt met de export van druiven, granaatappelen en mango's, heeft dit seizoen nog geen druiven naar Europa geëxporteerd. "De inkoopprijs is momenteel te hoog in India," legt Nagesh Ahetty uit. "In India verkopen de meeste telers hun druiven aan exporteurs in plaats van ze zelf te exporteren."



Volgens Nagesh nadert het seizoen voor de vroege rassen zijn einde. "Deze druiven zijn niet bestemd voor de Europese markt maar worden veelal naar Rusland geëxporteerd. In Nashik, het voornaamste teeltgebied, breekt het seizoen nu aan. De volumes zullen dan ook aanzienlijk stijgen. Het suikergehalte is nog aan de lage kant, wat het gevolg is van de koude omstandigheden. Nu de temperaturen weer oplopen, zal het suikergehalte echter snel op het gewenste niveau zijn."

"In Europa zijn de prijzen op dit moment erg goed maar dit wordt teniet gedaan door de hoge inkoopprijzen in India," vervolgt Nagesh. "Afgezien van de lage temperaturen is het groeiseizoen uitstekend verlopen."

"Hoewel de volumes voor de Russische markt klein zijn, vertonen ze wel groei en er wordt ononderbroken geëxporteerd. Normaal gesproken exporteren we de vroege rassen en lassen we daarna een pauze in totdat de grote volumes beschikbaar komen. Dit jaar hebben we echter wekelijks 2 tot 3 containers geëxporteerd en de overgang van de vroege naar de andere rassen zal dit seizoen geleidelijk verlopen."

Nagesh verwacht een normaal jaar maar het blijft moeilijk om vooruit te kijken. "Januari en februari zullen naar verwachting normaal zijn en het is nu nog niet te voorspellen hoe het seizoen zich verder zal ontwikkelen. Vorig jaar liep de sector schade op door het uitblijven van neerslag. In sommige regio's was er geen water beschikbaar om te irrigeren en we weten nog niet of dit gevolgen zal hebben voor dit seizoen."

Voor meer informatie:
Nagesh Shetty
Deccan Edibles Pvt. Ltd.
Tel: +91-22-28346281
Email:sales@deccanproduce.com
www.deccanproduce.com
Publicatiedatum: