Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjan van Gorsel, Reijnpack:

"Goede Europese vraag naar witlof"

Tholen - De witlofafzet loopt momenteel goed door. "In week 1 was het nog heel rustig, toen leek het wel of iedereen op vakantie was, maar in week 2 kwam blijkbaar iedereen naar huis en ging het stormlopen en de verkoop blijft er nu goed in zitten", vertelt Sjan van Gorsel van witlofverpakker Reijnpack uit Sint-Philipsland. "Ook de veilingprijzen zijn redelijk stabiel met een niveau tussen de 0,90 en 1 euro."



"Gezien de kou en lage beschikbaarheid van andere groenten verwacht ik wel een stabiele tot licht stijgende markt. Europees gezien is er een goede vraag, waarbij Italiƫ en Duitsland de hoofdafnemers zijn. Vorige week hadden we wel wat last van het Franse aanbod op de markt, maar desondanks bleef de vraag op een goed niveau", vervolgt Sjan.

"De kwaliteit van de witlof is goed en ook de productie zit op een mooi niveau rond de 75 kg per bak", vervolgt de verpakker. Reijnpack oogst en verpakt de witlof direct vanuit de trekbakken om de handling zoveel mogelijk te beperken. Qua verpakkingen zijn er volgens Sjan niet zoveel ontwikkelingen. "Italiƫ is een echte foodtainer-markt, Duitsland vraagt meer naar flowpack."

Voor meer informatie:
Reijnpack BV
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
info@reijnpack.nl
www.reijnpack.nl