Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europa reageert enthousiast op nieuwe aardbei Calinda"

Tholen - Voor het derde jaar op rij brengt Special Fruit de variëteit Calinda op de Europese markt. "Het is een lekkere Spaanse voorjaarsaardbei. Ze onderscheidt zich vanwege unieke eigenschappen, die veel andere aardbeienrassen rond deze tijd van het jaar niet hebben. Zo biedt Calinda een mooie shelflife, een donkerrode kleur en een zoete en sappige smaak", vertelt Sarah Hellemans van Special Fruit.

Meer teeltegbieden
Voorlopig wordt Calinda geteeld in Spanje en Portugal en de volumes nemen toe. "Het geloof in deze variëteit is zo sterk dat Special Fruit afgelopen jaar investeerde in meer teeltgebieden in nieuwe regio's, fulltime teeltbegeleiding en een nieuwe innovatieve 400 gram verpakking. Ook werd gedacht aan het duurzame aspect van de aardbei. Onze ambitie is om in de nabije toekomst een aardbei te telen met een 'zero residu' certificering onder begeleiding van de specialisten van Zerya. Daarnaast zijn er ook volumes beschikbaar van de bioversie van Calinda."



Europa reageert enthousiast
Ze geeft aan dat de landen waarin de Calinda het het meest verkocht wordt, zijn Scandinavië, VK, Oostenrijk en Duitsland en Luxemburg. "Het is een premium aardbei en wordt ook zo in de markt gezet. De reacties in Europa zijn enthousiast en we verwachten een mooi seizoen. Onze klanten kunnen vanaf midden januari tot eind mei genieten van deze aardbei. Samen met Foodpairing – een online tool in smaakcombinaties - werkte Special Fruit een origineel recept uit dat iets hartiger is dan de gekende zoete smaak. Basisingrediënten zijn tomaat, parmezaan, basilicum en natuurlijk Calinda."

Calinda is het werk van ontwikkelaar Fresh Forward Breeding. Ze kwamen eerder al met de variëteiten Sonata, Rumba en Jive.

Voor meer informatie:
Special Fruit NV
Sarah Hellemans
sarah.hellemans@specialfruit.be
0032 (0)3 317 06 67