Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gezond eten hoeft niet duur te zijn"

Voedingscentrum adviseert consumptie seizoensgroenten en -fruit

Gezond eten lijkt misschien lastig als je weinig te besteden hebt. Toch hoeven gezonde boodschappen niet duur te zijn. Sterker nog: door gezonde keuzes te maken ben je vaak goedkoper uit. Dat stelt het Voedingscentrum.

Goede voorbereiding
Goedkoop inkopen doen begint met een goede voorbereiding. Dat betekent dat je eerst de voorraad checkt. Of je nu in de winkel of op de markt koopt: let op de aanbiedingen. Vaak zijn de aanbiedingen minder gezonde producten, zoals chips of koek. Kies voor de gezonde aanbiedingen. Natuurlijk kun je een broccoli voor een actieprijs kopen als je eigenlijk een bloemkool op je boodschappenlijstje hebt staan. Als lang houdbare producten, zoals conserven of diepvriesgroenten in de aanbieding zijn, is het niet onverstandig om ze in te slaan.

Kies voor groente en fruit
Sommige groenten en fruit zijn goedkoper in een bepaald seizoen. Kies vooral voor deze seizoensproducten. Een hulpmiddel hiervoor is de groenten- en fruitkalender van Milieu Centraal. Conserven of diepvries of ongesneden groenten zijn vaak goedkoper dan de voorgesneden variant.

Bron: Voedingscentrum
Publicatiedatum: