Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chili zoekt nieuwe afzetmarkten voor kiwi's

"Chili heeft het kiwiseizoen afgesloten met een aantal uitdagingen voor producenten," legt Carlos Cruzat van het Kiwi Committee uit. "De wereldwijde productietoename zal de komende jaren voelbaar worden. "Dit seizoen ging iets later van start omdat enerzijds de rijping van het fruit vertraagd was en anderzijds omdat Europese kiwiproducenten zoals Griekenland en Italiƫ een grote productie hadden. In Europa kwam het seizoen twee maanden later dan gebruikelijk ten einde waardoor we aanvankelijk genoodzaakt waren onze kiwi's op andere markten af te zetten."



Europese exporteurs daarentegen waren gedwongen voor hen onbekende markten te betreden waardoor de volumes uit Chili en Europa elkaar in de weg zaten. "Onze export naar Europa daalde van 50% naar 37%. De export naar China groeide echter met 154% ten opzichte van vorig jaar," vervolgt Cruzat.




Volgens Cruzat had Chili dit jaar moeite om methoden te implementeren om de markt te benaderen. De kiwisector maakt onderdeel uit van de nieuwe 'superfood' trend. "Hierdoor zullen de volumes de komende jaren naar verwachting groeien. We zullen nieuwe markten moeten betreden zoals India en Zuidoost AziĆ« die voldoende marktkansen bieden voor ons fruit en waar de aanvoer van Europese kiwi's nog niet zo groot is." 



"Dit jaar zal de oogst half maart beginnen. We weten al wel dat voor andere fruitsoorten het seizoen eerder aan zal breken en mogelijk is dit ook voor kiwi's het geval. Het fruit kan in elk geval opgeslagen worden waardoor een vroege start weinig gevolgen zal hebben. Hoewel het nog te vroeg is voor een prognose, is de bloei dit jaar uitstekend, zodat we rekenen op volumes die gelijk zijn aan die van vorige seizoenen."

Voor meer informatie:
Carlos Cruzat
Kiwi Committee
T: +56 224724783
E: ccruzat@comitedelkiwi.cl
www.comitedelkiwi.cl
Publicatiedatum: