Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijde appelproductie stijgt naar 77,6 mln ton

Dankzij het herstel van de Chileense productie en de grotere productie in China zal de wereldwijde appelproductie in het seizoen 2016-2017 met 1,2 miljoen ton stijgen naar 77,6 miljoen ton. De wereldwijde handel zal naar verwachting licht stijgen naar 6,6 miljoen ton wat het gevolg is van de grotere export van landen als Chili, China en de Verenigde Staten en waardoor het effect van de Russische fruitboycot ruimschoots gecompenseerd wordt.





China
De Chinese appelproductie zal met 900.000 ton stijgen naar 43,5 miljoen ton, omdat het grotere areaal de verliezen als gevolg de slechte weersomstandigheden in de productiegebieden Shaanxi en Shandong ruim compenseert. Het exportvolume zal met 150.000 ton stijgen naar 1,3 miljoen ton wat te danken is aan de lage prijzen die de export naar landen als Bangladesh, Indonesië en Thailand opdrijven. De import zal naar verwachting met 7.800 ton stijgen naar 85.000 ton dankzij de aanhoudende vraag naar kwaliteitsappelen uit de Verenigde Staten en het zuidelijk halfrond.

Europa
In Europa zal de productie naar verwachting licht dalen naar 12,6 miljoen ton wat het gevolg is van verliezen in Midden- en Oost-Europa. Hierdoor wordt de recordproductie in Polen gecompenseerd. De Europese export zal onveranderd blijven op 1,6 miljoen ton wat te danken is aan de stabiele export naar Wit-Rusland, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De Russische boycot zal ook in 2017 gehandhaafd blijven. De import zal licht herstellen ten opzichte van 2014-2015 en met 11.000 toenemen naar 460.000 ton met grotere volumes uit het zuidelijk halfrond.

Verenigde Staten
In de Verenigde Staten zal de productie met 147.000 ton stijgen naar 4,6 miljoen ton wat toegeschreven kan worden aan de toegenomen productie in de westelijke en centrale staten, die de verliezen in de oostelijke staten als gevolg van vorst en droogte ruimschoots compenseert. Dankzij de grotere volumes zal de export een impuls krijgen en met 77.000 ton stijgen naar 855.000 ton. De import daarentegen zal dalen naar 170.000 ton.

Turkije
De productie in Turkije zal naar verwachting gelijk blijven op 2,7 miljoen ton wat te danken is aan de uitstekende groeiomstandigheden. De export zal met 16.000 ton toenemen naar 125.000 ton wat het gevolg is van de grotere export naar Irak.

Rusland
In Rusland zal de productie een bescheiden groei van 2% doormaken en stijgen naar 1,3 miljoen ton dankzij de goede groeiomstandigheden van dit seizoen. Dit is inclusief een stijging van 4% van de commerciële productie naar 572.000 ton, die bijna 40% van de totale productie bedraagt. De import zal naar verwachting verder dalen, hetgeen toegeschreven kan worden aan het voortduren van de Russische boycot. Het importvolume zal met 21.000 ton afnemen naar 720.000 ton, het laagste niveau van de laatste elf jaar. Desondanks blijft Rusland 's werelds grootste appelimporteur.

Zuid-Afrika
De Zuid-Afrikaanse productie zal naar verwachting een recordvolume van 980.000 ton bereiken dankzij normale groeiomstandigheden en nieuwe boomgaarden die productief worden. De toegenomen productie zal het exportvolume met 21.000 ton opdrijven naar een recordvolume van 550.000 ton.

Mexico
De Mexicaanse productie zal licht dalen naar 730.000 ton wat te wijten is aan ongunstige weersomstandigheden in Chihuahua, het belangrijkste productiegebied in Mexico. De koersdaling van de peso ten opzichte van de dollar, zal de import vanuit de Verenigde Staten remmen. Het importvolume zal als gevolg hiervan naar verwachting met 28.000 ton dalen naar 190.000 ton

Nieuw-Zeeland
In Nieuw-Zeeland zal de productie licht stijgen naar een recordvolume van 567.000 ton, wat te danken is aan gunstige weersomstandigheden en het feit dat de bomen dit jaar het productieve jaar van de tweejarige productiecyclus doormaakten. De export zal verder stijgen naar een recordvolume van 365.000 ton dankzij de toegenomen export naar markten in Azië. Nieuw-Zeeland richt zich op Azië en de rassen die specifiek voor deze markt bestemd zijn, worden nu productief. 

Zuid-Amerika
In Chili zal de productie zich herstellen na de verliezen van vorig seizoen. Het volume zal met 130.000 ton stijgen naar 1,4 miljoen ton, wat te danken is aan een groot aantal koude uren en een gelijkmatige bloei. Dankzij de hogere productie zal het exportvolume met 90.000 ton groeien naar 750.000 ton, waarbij grotere volumes naar de EU en Verenigde Staten zullen worden geëxporteerd.

Terwijl de productie in Chili zich herstelt, zal de Argentijnse productie gelijk blijven op 650.000 ton, wat te wijten is aan het krimpende areaal en vorstschade. De export zal onveranderd blijven op 100.000 ton dankzij de stabiele exportvolumes naar markten als Brazilië, Rusland en de EU.

Bron: usda.gov
Publicatiedatum: