Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor de koop en verkoop van fruitbomen

Service2Fruit start Service2Trees

Service2Fruit heeft een online platform voor de koop en verkoop van fruitbomen opgezet: Service2Trees. De ICT-afdeling van Service2Fruit bouwt de komende weken aan het nieuwe portaal. Begin maart 2017 moet dit operationeel zijn en kunnen (vrucht)boomkwekers en fruittelers overal ter wereld via www.service2trees.com onderstammen en fruitbomen verhandelen.



Gerty Wauters zal als medewerker Trade gebruikers begeleiden en adviseren bij het gebruik van het online platform. In de beginfase zal zij de ICT-afdeling voorzien van de nodige input om het platform perfect aan te laten sluiten bij de gangbare praktijk in de onderstammen- en fruitbomenhandel. Wauters heeft samen met haar man Albert-Jan Markvoort een fruitbedrijf in het Belgische Tienen en heeft enkele jaren voor een vruchtboomkwekerijbedrijf gewerkt.

Service2Trees krijgt vergelijkbare functionaliteiten als Service2Fruit. Dit wil zeggen dat ook Service2Trees een open marktplaats is, waar tegen marktconforme en transparante prijzen onderstammen en (fruit)bomen kunnen worden verhandeld. Kopers en verkopers genieten hierbij optimale bescherming tegen wanprestaties van de andere partij.

Vruchtboomkwekers kunnen partijen onderstammen of bomen via het platform aanbieden, maar omgekeerd kunnen fruittelers ook op het platform kenbaar maken dat zij een partij bomen zoeken. Boomkwekers kunnen hier dan op reageren. Wauters: "Het voordeel voor fruittelers is dat ze zich breder kunnen oriënteren op het aanbod van bomen en dat ze de zekerheid hebben dat vruchtboomkwekers de bestelde bomen ook conform de afspraken zullen leveren. Kopers doen een aanbetaling voor een gekochte partij bomen. Voor boomkwekers is dit een garantie dat de fruitteler de bomen ook daadwerkelijk afneemt. Op dit moment worden grote aantallen bomen en onderstammen gezocht voor internationale projecten. We verwachten dat deze vraag straks ook op het Service2Trees-platform geplaatst wordt. Dit betekent dat boomkwekers op een eenvoudige manier en zonder grote risico's aan deze projecten kunnen leveren."

Transparante prijzen
De prijzen waarvoor partijen bomen of onderstammen zijn verkocht, zijn op Service2Trees door alle geregistreerde gebruikers te bekijken. "In eerste instantie schrikken boomkwekers hier wat van terug, maar als ze er goed over nadenken, zien ze hier ook de voordelen van in", denkt Wauters. Voor Service2Trees wordt een platform gebouwd dat specifiek is toegespitst op de aankoop en verkoop van bomen en onderstammen. Wel is het zo dat gebruikers met een account op Service2Fruit automatisch ook toegang hebben tot Service2Trees en omgekeerd.

Potentiële gebruikers kunnen zich gratis registreren op Service2Trees / Service2Fruit. Ook het aanbieden of vragen van partijen bomen of onderstammen is gratis. Pas als een partij bomen daadwerkelijk is verkocht, betaalt zowel koper als verkoper een vergoeding aan Service2Trees. Deze vergoeding bedraagt voor appel- en perenbomen € 0,15 per boom, voor steenfruitbomen € 0,20 per boom en voor onderstammen € 0,01 cent per stuk.
Publicatiedatum: