Prijs Chileense kersen loopt op tot €25 per kilo

De eerste Chileense kersen hebben de Italiaanse markt bereikt. De verpakking ziet er zeer aantrekkelijk maar we weten niet of de smaak ook zo goed is aangezien de kersen verpakt zijn in verzegelde zakken.


Op een groothandelsmarkt in het noorden van Italië troffen we twee soorten kersen uit Chili aan. De eerste waren uitstekend verpakt.


Het product was geschikt om cadeau te geven. De kartonnen doos bevatte eerste klas kersen verpakt in twee kleinere hersluitbare dozen met handvatten met elk een inhoud van 2,5 kilo. 


Op de verpakking stond de datum 16 november vermeld, wij kochten de kersen op 6 december voor een prijs van €25 per kilo. Het fruit was verpakt in een verzegelde plastic zak.


De verpakking van de tweede partij Chileense kersen was mooi maar eenvoudiger dan de eerste. In dit geval bedroeg de prijs €20 per kilo en was de partij gedateerd op 22 november. Het fruit was verpakt in verzegelde zakken. De maat was nauwkeurig vermeld, (30 tot 31,9 mm), evenals de code van de producent uit Las Cabras. Het fruit zag er in beide gevallen goed uit. Een groothandelaar vertelde ons al meerdere dozen verkocht te hebben, voornamelijk aan groenten- en fruitwinkels.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven