Fady Adly, Capespan

Egyptische aardbeien weer verkrijgbaar in Europa

Onlangs is in Egypte het aardbeienseizoen weer begonnen. De volumes voor de Europese markt zijn echter nog bescheiden. Volgens Fady Adly, exportcoördinator van Capespan, is de kwaliteit dit seizoen uitstekend. "De aardbeien zijn van gemiddeld formaat en hebben een mooie, conische vorm. De smaak is zoet vanwege de hoge Brixwaarde.


Capespan begon een week geleden met de oogst van het ras Fortuna waarna het seizoen van Festival aanvangt. "Zoals bij alle zachtfruitsoorten hebben ook aardbeien een beperkte houdbaarheid. Zodoende besteden wij extra aandacht aan het uiterlijk, de textuur en kleur van het product. We plannen onze distributie aan de hand van de houdbaarheid zodat de aardbeien onze klanten in een optimale staat bereiken."

 
Adly vertelt verder nog dat de aardbeienvolumes in Egypte kleiner zijn als gevolg van weersomstandigheden. "Het verschil tussen dag- en nachttemperaturen is dit seizoen nogal extreem geweest wat een positief effect op de kwaliteit heeft gehad maar ongunstig heeft uitgepakt voor de oogst."
 


Dit seizoen zal Capespan naar Europese landen exporteren evenals naar zijn belangrijkste afzetmarkten in Azië en het Midden-Oosten. "Retailketens zijn onze voornaamste klanten. Momenteel liggen de prijzen vrij hoog aangezien we een beperkte aanvoer hebben."Momenteel is de financiële situatie in het land het grootste probleem voor Egyptische exporteurs. "Alles is duurder geworden, zoals grondstoffen en arbeidskosten, wat van invloed is op de eindprijs. Hierdoor neemt de concurrentie tussen Egypte en EU-landen op de aardbeienmarkt toe in deze periode," aldus Adly.

Voor meer informatie:

Fady Ahrah
Capespan (Egypt)
Skype: fady50002000
Tel: +20 222 687 688
Mobile: +20 111 3444 557
E-mail: fady.ashraf@capespan.eu
www.capespan.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven