"Prijsverschil tussen tros en losse tomaten weer wat kleiner"

Tholen - Als het gaat om de Belgische groenten is het een stuk rustiger op de markt nu de meeste kasgroenten uit het zicht zijn. Er zijn nog sla en tomaten, maar de rest komt momenteel uit Spanje. Ook het aandeel vollegrondsgroenten is aan het verminderen naarmate de winter dichterbij komt. "Wat we nu veel hebben in Belgiƫ zijn prei, knolselderij, spruiten en de verschillende koolsoorten. Ook is er nog steeds bloemkool op de markt. Er is zelf een klein volume serrebloemkool beschikbaar. Die krijgen goede prijzen, tussen de 2 en 3 euro per stuk", vertelt een Belgische handelaar.Tomaten, verschil tros en los kleiner
"Tomatenprijzen liggen niet overdreven hoog voor de tijd van het jaar. Tot vorige week was het prijsverschil tussen tros en los heel groot. Nu is dat wat minder geworden. Vorige week maandag lag de prijs voor tros tussen de 1,20 en 1,25 en vandaag (30-11) was dat 1,10. De losse hebben een tijdje 70 cent gekost, maar momenteel wordt er om en nabij de 90 cent gegeven. Er is nu een wat minder aanbod. Het verschil tussen die twee is wat kleiner geworden."

Sla, witloof, spruiten

Hij geeft aan dat de slaprijzen rond de 40 cent liggen. "De alternatieve slasoorten doen het zelfs nog beter, tot 60 cent. Dat is niet mis. Voor witlof is de huidige prijs 1,25 en ook dat is niet verkeerd. Ik verwacht dat de prijs wat zal afnemen, naarmate het volume toeneemt in de komende weken." Handgeschoonde spruiten zijn in Belgiƫ een nichemarkt en een specialiteit. "In Nederland zie je dat niet meer, maar hier wordt dat nog gedaan. Tot een maand geleden lag de prijs nog rond de 5 euro, nu is dat gehalveerd. Nog steeds niet slecht trouwens."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven