Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Beste reacties uit Duitsland, Zweden en het Midden-Oosten"

QTee dit jaar in 13 verschillende landen verkocht

Tholen - Van het rode perenras Celina, met merknaam QTee, was er meer dan vorig jaar geoogst in Belgiƫ. "Een volume van 520 ton", vertelt Kris Wouters van Fruithandel Wouters. "Het seizoen is goed verlopen, alles is ondertussen verkocht. We hebben er terug voor gekozen om de peren te verkopen naar verschillende markten."


QTee was verkrijgbaar in verschillende verpakkingen.

In 13 verschillende landen
Kris vervolgt: "De reden om meerdere markten te kiezen is om een gevoel te krijgen naar welke bestemmingen we in de toekomst het beste kunnen verkopen. Daarnaast om te weten te komen hoeveel we van deze peer kunnen aanplanten. We hebben ook de verpakking aangepast naar de wensen van sommige buitenlandse klanten. In totaal werd QTee aangeboden in 13 verschillende landen. Dit maakte de sortering er niet makkelijker op, vermits er dikwijls andere verpakkingen nodig waren naar de verschillende bestemmingen."



Volgend jaar uit Zuid-Afrika
De fruithandelaar geeft aan dat er dit jaar iets meer minder gekleurde peren waren. "Maar we hebben dit jaar gezien dat ze heel goed in de markt liggen. Er is duidelijk vraag naar peren zonder ruwschilligheid. De beste reacties op QTee kwamen dit jaar van Duitsland, Zweden en het Midden-Oosten." In 2017 zullen de eerste uit Zuid-Afrika komen. "De pluk daar zal ergens begin januari van start gaan. De oogst is nog zeer miniem daar men in Zuid-Afrika sterk groeiende onderstammen gebruikt. De bomen komen pas echt in productie als ze vier jaar oud zijn. De eerste grotere productie wordt dan ook pas volgend seizoen verwacht", besluit Kris.

Voor meer informatie:
NV Fruithandel Wouters R&Co
Kasteellaan 21
3454 Rummen
Belgium
Tel.: +3211586190
GSM: +32475283696
Fax: +3211581041
kris@woutersfruit.be
www.qtee-pear.com