Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aardbeienareaal krimpt met 7%

Areaal blauwebessen Huelva sterk gegroeid

Nu het plantseizoen voor 2016-2017 voltooid is, wordt duidelijk dat het zachtfruitareaal in de Spaanse provincie Huelva met 3,85% gegroeid is naar 10.030 hectare. Vorig seizoen bedroeg het areaal 9.658 hectare.

Freshuelva, de Vereniging van Aardbeien Producenten en Exporteurs, heeft bekend gemaakt dat het aardbeienareaal met 7% gekrompen is. Het areaal voor de teelt van frambozen, blauwe bessen en bramen daarentegen groeide met 22%. Het aardbeienareaal is dit seizoen gekrompen van 5.860 hectare naar 5.400 hectare. Het frambozenareaal bedraagt dit jaar 1.932 hectare ten opzichte van 1.815 vorig jaar wat een groei van 6,45% betekent.

Het blauwebessenareaal groeit van 1.953 hectare naar 2.538 hectare wat een stijging van 30% inhoudt. Blauwe bessen maken de sterkste groei door binnen de zachtfruitcategorie. Het bramenareaal groeide met 23% van 130 naar 160 hectare. Er zijn nieuwe, vroege bramenrassen aangeplant om het seizoen van deze fruitsoort te verlengen. Het is voor het eerst dat blauwe bessen het op één na grootste areaal hebben binnen de zachtfruitcategorie. Hierbij dient vermeld te worden dat de blauwebessenstruiken pas drie jaar na het planten in productie komen.

Aan het einde van het plantseizoen heeft het geregend wat gunstig is voor de ontwikkeling van de aardbeienplanten in de provincie. Volgens Freshuelva tonen de bovenstaande cijfers aan dat de sector geslaagd is in haar doelstelling om te diversifiëren waardoor de provincie gedurende 9 maanden per jaar de markt kan beleveren met zachtfruit.
Publicatiedatum: