Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Avocado-extract remt mogelijk ontstaan Listeria
Uit een onlangs in het Journal of Food Science gepubliceerd onderzoek blijkt dat extracten uit avocadopitten mogelijk toegepast kunnen worden als een natuurlijke toevoeging aan kant-en-klare producten om het ontstaan van Listeria te remmen. Listeria wordt overgedragen door het eten van besmet voedsel en kan ernstige gevolgen hebben voor zwangere vrouwen en mensen met een zwakke weerstand.
Onderzoekers van Tecnologico de Monterrey in Mexico vergeleken acetogenin extract (EAE) uit avocadopitten met twee synthetische antimicrobiële middelen. Ze kwamen tot de conclusie dat EAE over dezelfde eigenschappen en chemische profielen beschikte als de synthetische middelen. Het EAE was effectief bij 37 graden Celsius en bij een koelkasttemperatuur van 4 graden Celsius.
Hoewel mensen al acetogenin binnen krijgen uit avocadopulp, moet de veiligheid van het consumeren van avocadopitten nog nader onderzocht worden. Avocadopitten zijn een afvalproduct in de levensmiddelenindustrie. Deze onderzoeksresultaten bieden producenten mogelijk de kans om op duurzame wijze waarde aan de categorie toe te voegen.