Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

96% minder gewichtsverlies

Doorbraak containertransport blauwe bessen vanuit Peru

Een Europese winkelketen heeft onlangs een lakmoesproef uitgevoerd met Flexfresh™ liner bags door er blauwe bessen in te verschepen van Zuid-Amerika naar Europa. Deze reis duurt meestal langer dan vijf weken. Een woordvoerder van Uflex: "Terwijl de bessen die los vervoerd werden na zeven weken een gemiddeld gewichtsverlies hadden van 19,96%, verloren de bessen die onder Flexfresh™ verpakt waren, slechts 0,76% aan gewicht. De afname van het gewichtsverlies is dus 96%."

De Flexfresh™-verpakkingen hebben een gemodificeerde atmosfeer – een oplossing die Uflex wereldwijd lanceerde in samenwerking met het Nederlandse Perfotec B.V. Flexfresh™ is een gepatenteerde polymeer verpakkingsfolie, geproduceerd door Uflex voor het verpakken van vers fruit, verse groenten en bloemen. Perfotec levert de ademhalingsmeter voor het vaststellen van de ademhaling van versproducten, plus de bijbehorende software voor het berekenen van de vereiste foliedoorlaatbaarheid. Het Perfotec-lasersysteem gebruikt deze informatie vervolgens om de doorlaatbaarheid van de Uflex-folie aan te passen met microperforaties. Zo worden de ideale zuurstof- en kooldioxideniveaus in de liner bags gehandhaafd om de versheid te behouden en de houdbaarheid van het product te verlengen. In de onlangs uitgevoerde proeven was het doel van de retailketen vast te stellen of het mogelijk was het fruit zeven weken lang op te slaan en te verschepen in een Flexfresh™ liner bag. De blauwe bessen werden los en in bakjes verpakt, met en zonder Flexfresh™ liner bags. Na zeven weken bleken de blauwe bessen in de liner bags nog goed, stevig en lekker te zijn, terwijl een groot deel van de bessen in de gecontroleerde atmosfeer slap en beschimmeld was.
 
"De resultaten toonden ook aan dat een voorverpakking alleen niet genoeg is: dit pakt wel de kwestie van gewichtsverlies aan, maar niet die van kwaliteitsverlies. De bakjes met en zonder liner bags verloren respectievelijk 0,76% en 2,56% gewicht. Beide percentages zijn aanzienlijk lager dan het gewichtsverlies van 19,96% van de losse blauwe bessen. De blauwe bessen in bakjes zonder liner bag vertoonden echter nog dezelfde kwaliteitsproblemen als de beschimmelde losse bessen.

Vicevoorzitter van Flexfresh™ bij Uflex Limited, Siva Shankaran: "Deze proef heeft ons veel vertrouwen gegeven in de Flexfresh™-verpakkingsoplossing. Er komen nu veel aanvragen van bedrijven binnen. We hebben succesvol een houdbaarheid van zeven weken aangetoond, zonder zwavelkussentjes te gebruiken. De Europese retailer heeft er vertrouwen in dat de liner bags van Flexfresh™ voor blauwe bessen uit het zuidelijk halfrond in korte tijd gebruikt zullen worden voor alle zendingen. Het overzees transporteren van blauwe bessen zal de logistieke kosten voor de importeur aanzienlijk omlaag brengen: duidelijk een win-winsituatie voor zowel de exporteurs in Zuid-Amerika als de importeurs in Europa aangezien de handelsvooruitzichten in hun geheel worden gestimuleerd."

Voor meer informatie, neem contact op met:
Rohit Sharma, manager
Telefoon: 09910300187
E-mail: rohit.sharma@uflexltd.com 
Website: www.uflexltd.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven