Grote aanvoer verwacht

Peru wacht gunstige marktomstandigheden druivenexport af

In Peru is de druivenoogst een paar maanden geleden begonnen. Tot nu toe heeft de klimaatverandering geen negatieve gevolgen gehad voor de productie en Peruaanse producenten verwachten dan ook een goed seizoen.


Vorig jaar exporteerde Peru ruim 37 miljoen trays druiven en producenten betwijfelen of ze dat volume dit jaar zullen kunnen evenaren. "De markt voor Red Globe druiven lijkt verzadigd en we zullen ons moeten richten op andere pitloze rassen. Veel telers schakelen van Red Globe over op nieuwe rassen. Ze zullen hier niet meteen de vruchten van kunnen plukken maar wel binnen een paar jaar. Deze twee omstandigheden zorgen misschien voor meer evenwicht op de markt," vertelt Eduardo Talavera, van Sang Barrent's Company (SBC).


In heel Peru worden druiven geteeld. Als gevolg van de geografische ligging en weersomstandigheden kunnen niet alle producenten hun druiven op het meest gunstige moment vermarkten. "Aangezien onze druiven geteeld worden in de Nepeña Vallei zijn wij in staat om ons oogstprogramma naar behoefte in te delen. De relatieve vochtigheid in deze streek is gelijk aan die in Piura. Gezien de klimatologische omstandigheden en de permanente watervoorraad, dankzij het irrigatiproject CHINECAS, kan ons fruit zich optimaal ontwikkelen en op kleur komen," aldus Talavera."Dit jaar hebben we onze productie uitgesteld met het oog op betere marktomstandigheden. We zullen vanaf half december een begin maken met de oogst van pitloze, witte druiven. De tweede week van januari zal de oogst van Red Globe druiven aanvangen. We hopen ons product op de markt te kunnen brengen op het moment dat de aanvoer van pitloze, witte druiven in de Verenigde Staten laag is en wanneer er in Azië en Europa weinig Red Globe druiven op de markt zijn. Wellicht komen we tot de conclusie dat de Verenigde Staten ook een aantrekkelijke afzetmarkt voor pitloze, rode druiven zijn, maar dat hangt af van de volumes die wij op voorraad hebben," vertelt Talavera tot besluit.


Voor meer informatie: 
Eduardo Talavera
SBC
T: + 51 993 184 748
E: etalavera@sbc.com.pe
www.sbc.com.pe

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven