Broccolipoeder maakt je voeding compleet

Slechts 100 gram broccolipoeder levert dezelfde gezondheidsvoordelen als 1 kilo (4 porties) verse broccoli, blijkt uit een onderzoek van het Laboratorium voor Fytochemie (departement Wetenschap en Voedseltechnologie aan CEBAS-CSIC), dat actief samenwerkt met de vereniging +Brócoli.Het broccolipoeder wordt verkregen middels dehydratie door de broccoli te verhitten of te vriesdrogen. Het product wordt dan gauw bevroren en het ijs wordt verwijderd door het voorzichtig vacuüm te verwarmen. Op deze manier blijft de voedingswaarde geconcentreerd.

In hun tests extraheerden de onderzoekers 90-95% van het water uit de broccoli. Het overblijvende concentraat behoudt 90% van de bio-actieve componenten, die het product bezat vóórdat het het proces inging. Dat betekent dat ongeveer 23 gram poeder gelijk staat aan 250 gram verse of gestoomde broccoli. "Dit poeder kan worden toegevoegd aan groentesappen of als smaakmaker in salades of andere gerechten. Het product zit nog maar in de inleidende fase, maar is erg veelbelovend", bevestigt Cristina García-Viguera, hoofdonderzoeker van het Laboratorium van Fytochemie.

Een ideale aanvulling op onze voeding
Broccolipoeder wordt al verkocht als vitaminesupplement in sport- en voedingscentra vanwege het hoge gehalte vitamine A en C, kalium, vezels, calcium en ijzer. Het bevat ook weinig vet, calorieën en natrium. Het is ook een ideale toevoeging aan het voedingspatroon van mensen van middelbare leeftijd, die gewoonlijk niet drie keer per week broccoli eten of van mensen waarbij kanker in de familie voorkomt (met name long-, darm-, borst- en prostaatkanker).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven