Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britten oogsten minder pruimen maar van betere kwaliteit

Op Bardsley Farms in Kent ging de pruimenoogst zo'n drie weken geleden van start. Het ras Opal werd als eerste geplukt en inmiddels is ook de pluk van Victoria pruimen begonnen.

"De kwaliteit en schil zijn erg goed," vertelt Ben Bardsley. "De volumes zijn echter iets kleiner dan die van vorig jaar en dat is jammer. In het voorjaar hadden we slechte weersomstandigheden wat zijn weerslag heeft gehad op de hele Britse steenfruitoogst. De productievolumes kersen en abrikozen zijn ook kleiner."



Deze week is het weer echter zeer gunstig met warme dagen en koele nachten. Volgens Ben de ideale omstandigheden voor pruimen.

"Dagelijks plukken we de rijpe vruchten van elke boom. Ons oogsttempo wordt dus bepaald door het weer."

"In het Verenigd Koninkrijk is de vraag naar pruimen zo groot dat we er niet aan kunnen voldoen. We werken met retailprogramma's en leveren ook aan de groothandel. De prijzen zijn goed dit jaar."

Na Victoria zullen de rassen Marjorie, Guinavere en Haganta geoogst worden. Afgezien van de lagere productie, zijn de vooruitzichten voor de oogst prima. De oogst duurt nog tot half september.

Voor meer informatie: 
Publicatiedatum: