Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Gradisca en Kizuri hebben potentie om consument te verleiden"

Twee appelcontracten getekend door Melinda bij ABCz

Tholen - Op 20 juli tekende de consortium Melinda een contract met ABCz over de productie van Gradisca appelen. "Het gaat om een tweede contract binnen een maand. De vorige ging om het appelras Kizuri", vertelt Achiel Rijckaert van de ABCz Group. Melinda gaat deze rassen exclusief in Italië commercialiseren.


Foto links: Gradisca en rechts Kizuri.

200 hectare per ras

Hij vervolgt: "Melinda, een coöperatie met een topimago in Italië, gaat de komende jaren van ieder ras minimaal 200 hectare planten. Het consortium heeft na evaluatie van testbomen in hun regio besloten dat beide variëteiten een groot potentieel hebben om de huidige consumenten te verleiden. Er zal gestart worden met 200 hectare per ras, wat een volume is van circa 10.000 ton fruit. Dit is een begin om de markt te testen. Als de resultaten naar verwachting zijn kan er besloten worden om de volumes op te drijven."


Fotomoment na ondertekenen van het Gradisca-contract.

Uitzonderlijke rassen

De ABCz Group bestaat uit de volgende bedrijven: Carolus, Les Pépinières Grard, Fresh Fruit Services. "Kizuri een ras uit de B3F stal door ABCz group geselecteerd in een vroeg stadium heeft een uitzonderlijke smaak en shelflife. Op de Belgische proeftuin PCF komt het steeds als één van de betere variëteiten naar voren. Er is reeds een commercieel contract in Duitsland met de firma Krings die dit ras in Duitsland exclusief gaat vermarkten. Gradisca is gekruist door Pépinières Grard. Dit is een ras met suikergehalte tot 17 brix en zeer geschikt voor export naar Aziatische markten", besluit Achiel.

www.melinda.it
www.abcz-group.com

Voor meer informatie:
ABCz
Fresh Fruit Service Europe
Maagd van Gent 22
B-9988 Watervliet - Belgium
Tel +32 9 379 83 94
Fax +32 9 379 07 38
www.freshfruitservice.com
ach@freshfruitservice.com