Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed Italiaans perziken en nectarineseizoen

Het perzikenseizoen verloopt prima dit jaar en de prijzen zijn ook vrij goed, mede dankzij wat afnames in het aanbod. In jaren zoals deze zouden er strategieën moeten worden ingevoerd om lage prijzen in de toekomst te vermijden, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. 


Gabriele Ferri
 
"Om klanten te behouden, moeten we onderscheid maken in verschillende productcategorieën. Zoetzure perziken moeten van de normale worden onderscheiden, en er zou ook nog verschil moeten worden gemaakt in de compactheid van het vruchtvlees. De wijnsector heeft bijvoorbeeld begrepen hoe klanten kunnen worden gewonnen, in zulke mate dat het tegenwoordig in de mode is om het een en ander over verschillende wijncategorieën te weten", vertelt Gabriele Ferri, coördinator van het perzik- en nectarinecomité van Ortofrutta Italia.


Verpakte nectarines.

Er zijn meer dan 140 rassen en zelfs verwerkers kennen ze niet allemaal. Consumenten hebben dus eenvoudige en nuttige informatie nodig.

"Momenteel worden de Big Top-nectarines geoogst. Die zijn altijd een succes bij de klanten. Niet alle winkels weten echter hoe ze deze vruchten herkenbaar en opvallend moeten maken."


Perziken in de verwerking.

De commercialisering gaat goed: de voorraden zijn klein en de productie van veel rassen daalde met 10-18%. Het fruit rijpt in bepaalde gebieden van Zuid-Italië negen dagen eerder dan gewoonlijk.

"Helaas werkt het BGA-merk niet goed voor perziken en nectarines. Het aanbod zou meer geaggregeerd moeten zijn, maar ik ben bang dat we dat nooit zullen bereiken. Alleen een Europese programmering met Italië en Spanje aan de leiding zou de sector kunnen helpen, maar het lijkt er niet op dat dat gaat gebeuren."
Publicatiedatum: