Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse markt belangrijk voor Peruaanse export

"Het Verenigd Koninkrijk is voor de Peruaanse export een van de belangrijkste markten op het Europese continent. Er is echter nog steeds potentieel om te groeien. Zo zien we een verandering in de vraag naar bepaalde producten. Bovendien kunnen we vooruitgang boeken in de foodservice sector en meer zaken doen met groothandelaren", legt Jaime Cardenas uit, directeur van de Peruaanse ambassade Trade and Investment Office in het Verenigd Koninkrijk.



Hij vervolgt: "Peru is een krachtpatser voor de AGF-handel geworden. Peru produceert en exporteert ongeveer 2 tot 3 keer meer dan een paar jaar geleden. Asperges, avocado's en druiven zijn goede voorbeelden daarvan. Peru heeft verschillende klimatologische omstandigheden, zoals woestijnachtige kusten, hoogland en het Amazonegebied. Dit resulteert in diverse en goede teeltomstandigheden."

"Momenteel beslaan groenten en fruit ongeveer 75% van de totale Peruaanse export naar de Britse markt, met name asperges, mango's en bananen. Sommige producten, zoals avocado, blauwe bessen, witte pitloze druiven en granaatappelen zijn de afgelopen drie jaar sterk gegroeid", stelt Cardenas.

De exporteurs vertegenwoordigde met een stand van de Trade and Investment Office van Peru. "Een beurs zoals London Produce wordt gebruikt om een ​​platform voor de Peruaanse export te creëren. De belangrijkste doelstellingen zijn foodservice, onafhankelijke retailers en supermarktketens. Het is een klein, maar zeer interessant en eenvoudig evenement", concludeert Cardenas.

Meer informatie:
Jaime Cardenas – Director
Trade and Investment office embassy of Peru in the UK
E: jcardenas@mincetur.gob.pe
ww2.mincetur.gob.pe
Publicatiedatum: