Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
The Greenery:

Ruim 20 weken blauwe bessen van eigen bodem

Vandaag zijn bij The Greenery in Breda de eerste Nederlandse blauwe bessen geveild. De eerste blauwe bessen, onder glas, zijn aangevoerd door een Greenery teler. Op deze manier wordt het seizoen vervroegd. Ook het einde van het seizoen wordt verlengt door de moderne koelfaciliteiten op de centrale sorteer- en verpaklocatie.



Nederlands product
De grote Nederlandse volumes blauwe bessen worden aankomend seizoen rond de tweede week van juli verwacht. In de weken daarna gaan er grote volumes blauwe bessen de deur uit van eigen telers die gespecialiseerd zijn in de teelt van blauwe bessen. Gedurende het Hollandse seizoen werkt The Greenery met een strakke planning om zodoende de programma's over langere periodes in te vullen.

Het seizoen begint vroeg met blauwe bessen uit de kas, maar wordt ook aan het einde een aantal weken verlengt. Hierdoor kan de klant altijd bij ons terecht voor Nederlandse blauwe bessen. Op de centrale sorteerlocatie wordt gebruik gemaakt van de modernste koelfaciliteiten. Op die manier kan The Greenery het Nederlandse seizoen oprekken tot en met oktober. Afhankelijk van de ontwikkelingen in de importmarkt worden de volumes zo gestuurd dat deze naadloos aansluiten op de zendingen vanuit Zuid-Amerika.

Reageren op jaarronde groei en meer differentiatie
In de snel groeiende blauwe bessen markt is het noodzakelijk om actief te reageren op trends. Momenteel zien we dat de aanschaf en consumptie van (jaarrond) blauwe bessen mee groeit met de verschillende trend lijnen die we dagelijks langs zien komen. Zo is er ook een trend in de aanschaf van grote verpakkingen blauwe bessen. Ook is er meer differentiatie in verpakkingen. The Greenery investeert en innoveert samen met haar klanten door in te spelen op deze trends.
Op de centrale sorteerlocatie kan makkelijk geschakeld worden in de productie van de verschillende type verpakkingen. The Greenery kan daardoor snel en flexibel reageren op de behoefte van haar klanten die jaarrond kunnen rekenen op blauwe bessen.

Import blauwe bessen
Naast het Hollandse blauwe bessen seizoen is The Greenery een belangrijke speler in de markt van import blauwe bessen. Door goede relaties met producenten in het buitenland heeft het bedrijf jaarrond beschikking over een groot volume blauwe bessen. Ook in weken dat er minder product beschikbaar is kan The Greenery rekenen op product van haar vaste producenten. De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd in deze relaties en hiervan plukt het bedrijf en haar klanten nu letterlijk de vruchten.

Voor meer informatie:
The Greenery
Rick van Koppen
r.vankoppen@thegreenery.com
Telefoon: 0180 656 976

Publicatiedatum: