Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mogelijk verband tussen fruitinname zwangeren en IQ baby's

"Hoe langer een kind in de baarmoeder blijft, hoe verder het zich ontwikkelt. Het eten van één of meerdere porties fruit per dag door de moeder geeft hetzelfde resultaat als één hele week later geboren worden."

In een nieuw Canadees onderzoek wordt beweerd dat de cognitieve ontwikkeling van zuigelingen verbetert naarmate de moeder meer fruit eet tijdens de zwangerschap. Onderzoekers van de Universiteit van Alberta ontdekten dat wanneer zwangere vrouwen dagelijks zes tot zeven porties fruit aten, het IQ van hun kinderen op eenjarige leeftijd zes tot zeven punten hoger was.

Het onderzoek baseerde zich op de gegevens van 700 kinderen uit Edmonton. Onderzoeker, Piush Mandhane, vertelt dat hoe langer een kind in de baarmoeder blijft, hoe verder het zich ontwikkelt. "Het eten van één of meerdere porties fruit per dag door de moeder geeft hetzelfde resultaat als één hele week later geboren worden," legt Mandhane uit.

Bij het onderzoek werd gekeken naar resultaten van de cognitieve ontwikkelingstest die bekend staat als de Bayley Scale, waarbij verschillende ontwikkelingsaspecten onderzocht worden zoals visuele voorkeur, oplettendheid, geheugen en een onderzoekend vermogen.

Door middel van een voedingsenquête konden aanstaande moeders aangeven hoe vaak zij fruit hadden gegeten gedurende de zwangerschap en hoe groot de porties waren. Ook sappen werden meegeteld.


Bron: ctvnews.ca
Publicatiedatum: