Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse KORU-appelen verstuurd

De containerzendingen met de in Nieuw-Zeeland geteelde KORU-appelen zijn aangekomen in de Amerikaanse havens, meldt de coöperatie Coast to Coast Growers. De KORU wordt nu ook geteeld in de Verenigde Staten, maar het grootste deel van de momenteel beschikbare productie wordt geoogst in Nieuw-Zeeland, waar de appel werd ontdekt en op de markt werd gebracht.

Ongeveer 85 procent van de Nieuw-Zeelandse KORU-oogst van dit jaar wordt verscheept naar de Verenigde Staten. De distributie en verkoop wordt verzorgd door drie leveranciers die de coöperatie Coast to Coast Growers vertegenwoordigen: Borton Fruit en Oneonta Starr Ranch Growers uit Washington en New York Apple Sales uit New York.

De fruitkwaliteit – zoete smaak, knapperig vruchtvlees, mooie kleur en goede maten – is uitzonderlijk volgens Tim Byrne, manager van Coast to Coast Growers Cooperative. KORU is een kruising tussen Fuji en Braeburn: "Het ras brengt de subtiele zoetheid van de Fuji samen met het lichte zuurtje van de Braeburn", aldus Byrne.



De verkoop van KORU-appelen wordt ondersteund met materialen voor de marketing en verkooppunten, zoals displaybakken, dozen en zakken. Het merk wordt aan consumenten gepresenteerd met de slagzin: "Ontsnap aan het gewone" en de beschrijving "Zoet, knapperig en natuurlijk heerlijk".

Het appelras wordt sinds 2013 commercieel geteeld in Nieuw-Zeeland, maar in de Verenigde Staten worden er ook steeds meer boomgaarden gewijd aan de KORU: er zijn al vijftien telers in New York en zes in Washington.

Hoewel de eerste zendingen van mei zijn verkocht, zullen er later in mei en in de komende maanden meer containers arriveren. Het is dus nog steeds mogelijk in de Verenigde Staten de Nieuw-Zeelandse KORU-appelen te bestellen.

Voor meer informatie:
Tim Byrne, Coast to Coast Growers Cooperative
+1 651 398 5503
tim@newyorkapplesales.com
Publicatiedatum: