Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dagelijkse appel verkleint kans op vroegtijdige dood met 35%

Dagelijks een appel eten verkleint het risico op een vroegtijdige dood met 35%, zo blijkt uit een Australisch onderzoek. Het ronde fruit zou onder meer hoge bloeddruk en kanker tegengaan. 'An apple a day keeps the doctor away' is een veelgebruikte boutade in het Engels, die blijkbaar meer dan een grond van waarheid bevat. Onderzoekers van de Universiteit van West Australië zijn tot de vaststelling gekomen dat mensen die dagelijks een appel eten, een hogere levensverwachting hebben dan mensen die nooit appelen eten.

Flavanoïden
Volgens Jonathan Hodgson, een van de onderzoekers, zijn de gezondheidsvoordelen van appels te danken aan de grote hoeveelheid vezels en de flavanoïden in de schil. Flavanoïden zijn organische verbindingen die ook voorkomen in andere fruitsoorten als bessen, aardbeien en peren. Ze worden al langer geroemd om hun antioxiderende werking, die helpt om schade aan cellen te voorkomen. Ze zorgen er ook voor dat de suikers uit fruit trager worden opgenomen, met gewichtsverlies tot gevolg. "Appels zijn onze voornaamste bron van flavanoïden", benadrukt Hodgson. "De schil helpt ook om adervernauwing te bestrijden."

Andere fruitsoorten
De onderzoekers vermoeden dat hun bevindingen ook gelden voor andere fruitsoorten. Ze hebben zich beperkt tot het effect van appelen omdat het de meest gegeten fruitsoort is in de westerse wereld.

Bron: Metro
Publicatiedatum: