Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo en Hak sluiten overeenkomst

Tholen - Jumbo en Hak hebben een overeenkomst gesloten. Daarmee is de boycot van Hak-producten door de Jumbo voorbij.

Jumbo en Hak lagen ruim anderhalve week met elkaar in conflict. Jumbo stopte met het leveren van de groenten van het bedrijf om zo lagere prijzen af te dwingen bij het bedrijf. Klanten stuitten daarom op lege schappen. "Jumbo doet in principe geen uitspraken over de samenwerking met individuele leveranciers. Echter, in dit geval kunnen we echter melden dat er inmiddels een overeenkomst is gesloten tussen HAK en Jumbo, naar volle tevredenheid van beide partijen", laat de retailer nu weten.

Ophef
De boycot zorgde voor ophef in de sector. De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) riep bijvoorbeeld Jumbo op om de boycot te beƫindigen. "De NAV vraagt Jumbo te respecteren dat HAK de inkoopprijzen bij boeren niet wil verlagen", aldus de vakbond. "Voor de goede orde: Jumbo doet niet rechtstreeks zaken met boeren, maar met leveranciers zoals in dit geval HAK, dat in eigendom is van een private equity partij en niet van agrariƫrs", besluit Jumbo.