Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het miniatuurappeltje is een hip en gezond tussendoortje"

Eerste Belgische Rockit-appelen in supermarkt

Tholen - Dit jaar kunnen voor het eerst Rockit-appeltjes uit België worden gegeten. De bomen zijn in 2012 geplant en dit seizoen werd 50 ton geoogst. Momenteel zijn de miniatuurappeltjes in een koker verkrijgbaar in verschillende Belgische supermarkten. De Limburgse Tuinbouw Veiling is de exclusieve verdeler in de Benelux en Scandinavische landen en introduceerde Rockit in 2013 op de Fruit Logistica met oogst uit Nieuw-Zeeland.


Petra Wautraets tijdens Fruit Logistica 2016.

Snack

Petra vertelt dat Rockit wordt gepresenteerd als concept. "Rockit is het antwoord op de zoektocht naar een gezond tussendoortje. Het is ook geen concurrent van andere appelen, maar van alle suikerhoudende snacks. Door de koker en het kleine formaat kun je Rockit overal mee naar toenemen en consumeren. Er zijn verschillende formaten tubes, maar over het algemeen is de vraag het grootst naar kokers met vijf of drie stuks. Het is een hip en leuk concept dat met name interesse wekt bij jongeren."



Hoge vraag
"Rockit heeft veel voordelen. Zo is het klokhuis klein, dus kunnen de appeltjes bijna helemaal worden opgegeten. Daarnaast zijn ze lang houdbaar, minimaal een maand in de koker, zonder koeling. De appeltjes zijn knapperig en zoet en zo blijven ze het hele seizoen." Er is nog niet zo veel Belgische oogst en de vraag ligt hoog. Binnen twee jaar wordt in België een oogst van 500 tot 600 ton verwacht. Petra benadrukt dat ze eerst de Belgische markt willen beleveren. "Het is belangrijk om Rockit per markt te introduceren en pas nieuwe markten te bewerken als er voldoende volume is. We wachten de reacties van de verschillende landen af en stemmen de productie daarop af."



Rockit appelen komen oorspronkelijk uit de oostkust van Nieuw-Zeeland en zijn daar sinds 2010 te koop. De miniatuur appel is het innovatieve product dat geïntroduceerd is door Havelock North Fruit Company en wordt in diverse landen geteeld en geleverd. In Frankrijk wordt Rockit vermarkt door Blue Whale, in Duitsland door Elbe Obst en de Italiaanse verdeler is Melavi. LTV was het eerste Europese bedrijf die een licentie voor Rockit ontving.

Voor meer informatie:
Petra Wautraets
Limburgse Tuinbouw Veiling
Industrieweg 1035
3540 Herk-De-Stad - België
Tel.: +(32) 13 55 01 10
Fax: +(32) 13 55 46 45
www.ltv.be
www.rockitapple.com