Piek
De hogere prijzen vielen samen met de periode waarin de vraag naar sperziebonen zijn piek bereikt. "Mensen gebruiken veel sperziebonen tijdens de traditionele feestdagen samen met de winterperiode in het algemeen. Mensen consumeren weliswaar ook in de zomer veel sperziebonen in onze regio, maar ze worden dan minder vaak verkocht in de supermarkt, omdat sperziebonen vrij verkrijgbaar zijn op boerenmarkten en vanuit eigen tuin. Tijdens de wintermaanden, als productie bijna exclusief uit Mexico en Florida afkomstig is, is de impact veel breder merkbaar," zegt Steffy.
Gebruiksgemak
Vanuit het oogpunt van supermarkten is er een grote verschuiving geweest van losse sperziebonen in bulk op de versafdeling naar schone en gesneden zakken die geschikt zijn voor de magnetron. Deze hebben vaak een merk of huismerk. De zakken bevatten de gehele boon, waarbij de uiteindes afgesneden en gewassen zijn. Consumenten zijn positief over het gebruiksgemak en hoewel er nog vraag is naar losse sperziebonen in bulk, is er in de laatste paar jaar absoluut een verschuiving naar het klaar-voor-gebruik-format.
"We hebben een groei gezien in de vraag naar biologische sperziebonen. De consumentenbasis voor biologische voedingsmiddelen en de winkelkanalen voor gezonde voedingsmiddelen, waar tonnen aan biologische boerenkool verkocht werden, laten ook een toegenomen vraag naar biologische sperziebonen zien. De vraag blijft toenemen voor het conventioneel verpakte product, terwijl de vraag naar bonen in bulk stagneert. Wat de vraag in deze winter het meest heeft veranderd, is de situatie omtrent het aanbod," zegt Jonathan Steffy tot slot.
Voor meer informatie:
Jonathan Steffy
Four Seasons Produce
Tel: +1 717-721-2718+1 717-721-2718
Email: jonathan@fsproduce.com
www.fsproduce.com