Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse zachtfruitsector hoopt China te veroveren

Mexicaanse bramen- en frambozentelers hopen in de toekomst zo'n 20% van hun productie af te kunnen zetten op de Chinese markt. Dit heeft de voorzitter van de Mexicaanse Fruit Exporteurs onlangs laten weten.

Dit jaar wordt de afzet van bramen en frambozen geraamd op €46 miljoen. Dit komt echter niet in de buurt van wat het land jaarlijks exporteert naar de Verenigde Staten, waar 85% van de Mexicaanse export afgezet wordt.

2016 is pas het tweede jaar dat Mexico bramen en frambozen exporteert naar China. De twee landen tekenden in 2014 een fytosanitair protocol voor de im- en export van fruit.

In 2015, toen de overeenkomst officieel inging, bedroeg de export naar China slechts 70 ton. Dit was te wijten aan het feit dat de handel in januari van start ging. Het productieseizoen is in Mexico dan al grotendeels voorbij. 

In december 2015 werd de export in gang gezet met een luchtvracht Chileense kersen naar de Chinese provincie Shenyang. Het transport van vers fruit per luchtvracht neemt slechts 20 uur in beslag. Vervoer over zee duurt 25 dagen. 
Publicatiedatum: