Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag naar Poolse blauwe bessen overstijgt aanbod

De aankomende editie van Fruit Logistica in Berlijn wordt door velen in de sector beschouwd als een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken en contacten met andere bedrijven te verstevigen. Ook dit jaar zal dat het geval zijn voor de Poolse blauwebessenproducent en machinedistributeur Milbor, die samen met zijn zakenpartners, A&B Lakewood Packing Equipment, WECO Sorting voor de Europese markt en Packaging Automation voor de Poolse markt, aanwezig zal zijn op de beurs.

Milbor is producent van verse blauwe bessen en leverancier van machines, die ook een lijn verse blauwebessensappen op de markt brengt onder de naam Merry Berry Juice. Het sap is 100% natuurlijk en verkrijgbaar in drie smaken: puur blauwebessensap, blauwe bessen-appel en blauwe bessen-aroniabes.




De markt voor blauwe bessen is nog altijd beperkt in Polen, omdat het fruit vrij prijzig is. 90% van de Poolse blauwe bessen wordt dan ook geƫxporteerd naar Duitsland, het Verenigd koninkrijk en Nederland. Milbors grootste klanten zijn buitenlandse retailers en lokale Poolse kruideniers.

Het gaat goed met de blauwebessensector in Polen. Volgens Maciej Chielewski biedt de Poolse markt voor blauwe bessen nog veel meer mogelijkheden. "De meeste telers hebben moeiteloos hun producten weten te verkopen. Vaak is de vraag groter dan het aanbod maar we merken ook dat de aanvoer steeds groter wordt om aan de grote vraag tegemoet te komen."

Dit geeft eveneens aan dat de Russische boycot vrijwel geen nadelige effecten heeft gehad op de afzet van blauwe bessen, zoals dit wel het geval was voor appelen.

Zoals op veel plaatsen, werd dit seizoen gekenmerkt door uitzonderlijke weersomstandigheden. Het was erg droog en heet. Maciej vertelt dat telers die beschikken over goede irrigatiesystemen hier geen hinder van ondervonden hebben.

In Polen vindt de blauwebessenoogst plaats van juli tot eind september.

Voor meer informatie:
Maciej Chmielewski
Milbor
Email: m.chmielewski@milbor.pl
www.milbor.pl
Publicatiedatum: