Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Arrabito, Sicilië

Italië: groot verschil tussen groentenprijzen

"De vraag naar cherrytomaten komt voornamelijk uit het buitenland", vertelt een van de bestuurders van de Italiaanse coöperatie Arrabito. De agrarische coöperatie Arrabito teelt en verpakt groenten, met name tomaten, in het zuidoosten van Sicilië. "Wij produceren kleine cherrytomaten, die in Engeland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland populair zijn en verpakt worden per 3 kilo." Ook de productie van de pruimtomaten, rode en gele datterino tomaten, vleestomaten, zwarte aubergine, witte en gestreepte courgette, venkel en witte kool is op dit moment in volle gang. 
Arrabito bestaat uit kleine en middelgrote lokale telers, die samen een areaal van 25 hectare hebben, zowel in kassen als vollegronds. Elke dag verzamelen zij hun oogst en brengen die naar de coöperatie. De belangrijkste klanten van Arrabito zijn Italiaanse supermarkten en Franse, Zwitserse, Duitse en Engelse importeurs. 

De coöperatie levert ook cherrytomaten aan Italiaanse supermarktketens, maar in de eerste helft van het seizoen zijn de volumes iets kleiner dan vorig jaar. Arrabito verwacht dat de markt in de kerstperiode weer aan zal trekken.De aubergineprijzen zijn vorige week sterk toegenomen, terwijl de tomatenprijzen stabiel bleven. De prijzen voor tomaten zijn niet zo hoog, omdat er veel productie uit Spanje, Marokko en Nederland beschikbaar is tegen lage prijzen. "Voor kool is het een ander verhaal. Het seizoen is net begonnen en nu het seizoen in Noord-Italië is geëindigd, verwachten we stabiele of iets hogere prijzen tot het einde van maart. De venkelprijzen zijn stabiel, maar voldoen niet aan de verwachting."

Voor meer informatie:

Arrabito Soc. Coop. Agricola

Paolo Ficili - Responsabile Vendite
Sede Legale
C.da Fabiano, snc
97018 Scicli (RG)- Italy
Tel./Fax: (+39) 0932 938335
Email: info@arrabito.it
Web: www.arrabito.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.