Nieuwe subsidieregeling voor asbestsanering in 2016

Vanaf 4 januari 2016 kunt u subsidie aanvragen voor asbestsanering. Naast de huidige regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' is het nu ook mogelijk subsidie te krijgen als alleen asbest wordt gesaneerd. Asbestdaken zijn vanaf 2024 verboden. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft de regeling in het leven geroepen om de sanering te versnellen.

De subsidie kan door zowel particulieren als bedrijven worden aangevraagd, met een minimale oppervlakte van 35m2 te saneren asbestdak. De hoogte van de subsidie is € 4,50 per m2 met een maximum van € 25.000,- per adres.

U komt alleen in aanmerking voor subsidie als een gecertificeerd bedrijf het asbest saneert. Alleen asbestdaken komen in aanmerking voor subsidie. Ander asbestmateriaal dat in gebouwen kan zitten, zoals isolatiemateriaal onder de dakbedekking, wordt vanaf 2024 niet verboden. De reden is dat dit materiaal niet onder invloed van de buitenlucht verweert en dus niet kan vrijkomen. Dergelijk materiaal komt daarom ook niet in aanmerking voor de subsidie.

bron: Alfa accountants en adviseurs

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.