Qatar gaat voor lokaal biologisch geteeld
Vorig jaar wees een regionale studie uit dat de bewoners van Qatar meer biologische groenten, fruit en vlees kochten dan de jonge, rijke stedelingen die steeds meer aan obesitas lijden. Daarom probeert men verandering te brengen in het voedselpatroon. Mede-eigenaar van Al Safwa organic farms, Olfa Guetata, zegt dat het ingrediënten levert aan de Diplomatic Club, het Italiaanse restaurant La Spiga, het W Hotel en de Franse supermarkt Monoprix.
Guetata voegt daaraan toe dat geïmporteerde groenten 38,83 euro per kilogram kosten, terwijl de lokaal geteelde biologische groente 9,58 euro per kilogram kost, wat een veel redelijkere prijs is."
"MOE werkt ook aan een project om de 250 boerderijen aan te sluiten op een irrigatiesysteem en uiteindelijk alle 1.340 lokale boerderijen," vertelt Al Khulaifi. Het schiereiland Qatar bestaat voornamelijk uit woestijn met weinig lokale landbouw en een snel groeiende bevolking. Het is daarom afhankelijk van import om zijn inwoners van voedsel te voorzien. Toch voorziet Qatar voor 10 procent in zijn eigen voeding en dankzij de recentelijk plaatselijke productie is dit nu gestegen naar 15 procent.
Qatar heeft als doel gesteld om in 2024 voor 40 procent in zijn eigen voedsel te voorzien.
Bron: dohanews.co