Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Winter is rustige tijd voor Duvafruit:

"Mensen kopen tegenwoordig geen hele kool meer"

Tholen - Voor groothandelaren vlakbij de kust is het een rustige tijd van het jaar. "Als je nu bij zee bent, waai je weg of stroom je weg. Maar het is normaal dat we in de wintertijd veel minder beleveren aan horeca", vertelt Dirk Dumarey van Duvafruit. "Wat momenteel goed loopt, zijn de mandarijnen en Clementinen, die worden voor de komst van Sinterklaas altijd veel afgenomen." Lachend: "Wij vieren het trouwens nog mét zwarte Piet."

Feestdagen in zicht
Dirk geeft aan dat hij over het hele jaar gezien tevreden is. "Een jaar heeft 52 weken en er zitten altijd mindere en betere weken tussen. De situatie van vorige week hebben we in heel België wel gevoeld. Maar de rustige handel is een samenloop van omstandigheden. Je hebt minder weer en het is momenteel natuurlijk een vrij 'kostelijke' periode met de feestdagen in zicht. Onze leveringen zitten nu op een lager pitje, maar verder zitten we perfect op schema. Dat komt na een paar maanden wel weer terug. Je moet ook niet altijd op de toppen van je tenen lopen natuurlijk. Die drukke periode komt wel weer."Bereide producten
DuvaFruit levert ook aan kleinhandelaren. "We zien in de sector nog steeds winkels verdwijnen. Een typische groenten- en fruitzaak moet tegenwoordig wel toegevoegde waarde bieden en kan moeilijk rondkomen met alleen de basis, groenten en fruit. We zien de ontwikkeling naar meer bereide producten. De consument vraagt afgewerkte, kant- en klare producten. Hierdoor zien we ook producten verdwijnen zoals groene, rode en witte kool. Die worden nog wel versneden, maar mensen kopen tegenwoordig geen hele kool meer. Daar zit te veel werk aan."Voor meer informatie:
Duvafruit
Kleine Konijnenboslaan 2
8470 Gistel
België
Tel.: +32 (0)59/27 41 69
Fax: +32 (0)59/27 39 89
info@duvafruit.be
www.duvafruit.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.