Amerikaanse biologische teelt in opkomst

Wis­con­sin staat op de tweede plaats in de VS wat betreft het aantal biologische teeltbedrijven en op de vijfde plek wat betreft de totale omzet van biologische AGF in 2014. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door de Na­tional Agri­cul­tural Statis­tics Ser­vice.

De landbouwstatisticus Greg Bus­sler gaf een samenvatting van het onderzoek op de vergadering van de Wis­con­sin Board of Agri­cul­ture, Trade and Con­sumer Pro­tec­tion van 18 november.

Cal­i­for­nië is de leider van de VS op het gebied van biologische landbouw-areaal, het aantal biologische teeltbedrijven en de hoeveelheid aan omzet van biologische producten. De staat heeft een areaal van ongeveer 278.000 hectare en in totaal 2.805 ondernemingen op het gebied van biologische teelt. Wis­con­sin staat op een tweede plaats met 1.228 bedrijven en een areaal van 92.500 hectare. In totaal heeft de VS 14.048 biologische teeltbedrijven en 1,49 miljoen hectare gewijd aan biologische productie.

Het aantal biologische hectare nam in Wisconsin toe met 13.355 hectare toe van 2008 tot 2014. Het gemiddelde biologische teeltbedrijf in Wisconsin 75 hectare groot ten opzichte van een gemiddelde grootte van 105 hectare in de gehele VS.

Volgens het onderzoek hebben in 2014 1.365 bedrijven in de VS de overstap gemaakt naar biologische teelt. 142 van deze bedrijven stonden in Wisconsin. 61% van de biologische veenbessen van de VS werden in 2014 in Wisconsin geteeld, die de telers $2,58 miljoen (€­2,43 miljoen) opleverden. De omzet van biologische veenbessen steeg met 179% ten opzichte van 2998, terwijl de omzet van biologische aardbeien steeg met 43%.

35% van de biologische teeltbedrijven in Wisconsin gaven aan dat hun voornaamste problemen in de productie te maken hadden met "reguleringsproblemen", terwijl 22% productieproblemen aangaf. 145 had managementissues en 8% had voornamelijk moeite met prijzen.

Bron: thecountrytoday.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.