Spanje: kou drijft prijs op

Er zijn al enkele koude dagen in Almeria geweest. Ongetwijfeld brengt de temperatuursverandering balans in de sector, nadat er de afgelopen weken problemen zijn geweest met lage prijzen en een overaanbod door de hoge temperaturen begin november.

In het geval van aubergine had de markt nog enkele dagen nodig om hierop te reageren en de prijzen te verhogen. In de laatste week van november stond de prijs gemiddeld op € 1,45 per kilo. Voor de gestreepte variëteit gold een gemiddelde prijs van € 1,15 per kilo.

Courgette reageert als eerste op de lage temperaturen eind november omdat de prijs al meer dan een week op 1.40 Euro per kilo stond voor de dunne variëteit en boven de 1,35 euro per kilo voor de dikke variëteit.

Ondertussen blijven de prijzen van alle paprikarassen hoog, behalve de gele en groene blokpaprika's, die licht zijn gedaald. De beste prijzen worden neergelegd voor de red Lamuyo met een gemiddelde prijs van ongeveer € 0,85 per kilo, gevolgd door groene lamuyo. De prijs voor de groene Italian is gestegen naar € 0,58 per kilo. Dit is € 0,10 meer dan de rode.

Een van de producten, die ondanks de kou nog niet reageert, is de komkommer. Zowel de Franse als de komkommer uit Almeria blijven staan op gemiddeld € 0,25 per kilo. In ieder geval doet de Spaanse variëteit het een beetje beter met een prijs van boven de € 0,50 per kilo, waarschijnlijk door de plaatselijke vraag.

Een ander product dat het goed doet de afgelopen dagen is de tomaat, vooral de trostomaten, met gemiddelde prijzen boven de € 1,- per kilo. Peervormige tomaten hebben echter nog steeds lage waarden en brengen niet meer op dan € 0,30 per kilo.

Tenslotte zetten sperziebonen hun gebruikelijke trend voort. Helda geeft de hoogste gemiddelde prijzen boven de €2,30 per kilo, gevolgd door Strike, die meer dan € 2,- per kilo opbrengt. Daarna komen de red Perona en de Emerite met een prijs van respectievelijk € 1,86 en € 1,47 per kilo.

Bron: fhalmeria.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.