Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Groentenprijzen nog steeds niet schitterend"

Tholen - Vorige week was een vreemde week in België en met name in Brussel. "Toch waren bepaalde berichtgevingen op het gebied van terreur soms een beetje overtrokken", vindt een Belgische importeur, die momenteel volop Spaanse groenten aanbiedt. "Het was op meerdere plaatsen in de handel rustig, niet alleen in Brussel. Bij elkaar was het gewoon een samenloop van omstandigheden."Meerdere oorzaken
"Als je als AGF-handelaar alleen de horeca in Brussel beleverde, dan had je een probleem vorige week. Natuurlijk had de terreurdreiging een impact, maar het draait natuurlijk niet alleen om Brussel. Bij de rest ging de handel over het algemeen gewoon door. We hadden ook last van de vrieskou en daarnaast was het einde van de maand. Allemaal redenen waarom de handel niet zo zou lopen."

Vraag en aanbod niet in de hand
Hij kan niet zeggen dat ze niks hebben verkocht vorige week. "Wat we wel kunnen zeggen, is dat de prijzen niet schitterend waren. Maar wat kun je eraan doen? Iedereen weet het en er valt weinig aan te veranderen. Het belangrijkste is om te blijven verkopen. Natuurlijk heb ik ook liever hogere prijzen, maar vraag en aanbod heb je niet in de hand." Momenteel is het december, dus mogen de prijzen wel weer wat omhoog. "Er zijn wat producten iets duurder, maar het is nog steeds niet schitterend. Er zitten losse flodders tussen waarvan de productie iets minder is en de prijs wat omhoog gaat, zoals de aubergine. We zullen zien hoe het verder ontwikkelt. Voorspellingen zijn moeilijk te doen in deze markt."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.