Reusachtige 'Van Gogh' van pompoenen en meloenen

Mocht u dit najaar naar de luchthaven St. Paul in Minneapolis vliegen, vergeet dan niet uit uw vliegtuigraam naar beneden te kijken om een glimp op te vangen van Van Gogh's Olijfgaard. Vanuit de lucht is dit kunstwerk, dat ruim een halve hectare beslaat, niet te missen.Deze unieke ode aan Vincent van Gogh is het werk van landschapskunstenaar Stan Herd. Het werk, dat vervaardigd is uit onder meer, pompoenen, meloenen en kalebassen, herinnert aan twee mijlpalen: het honderdjarig bestaan van het Minneapolis Institute of Arts en de sterfdag van Van Gogh, dit jaar honderdvijfentwintig jaar geleden. "Het is een reusachtige kopie van een werk van Van Gogh, gemaakt van inheemse planten en materialen," legt Herd uit. "Het was een unieke gelegenheid voor mij om mijzelf te verdiepen in mijn favoriete kunstenaar."

Het kostte Herd zes maanden werk om het iconische schilderij van Van Gogh te doen herleven. Naast veel graafwerk plantte Herd pompoenen, kalebassen, water- en canteloupemeloenen. Om het lijnenspel weer te geven gebruikte Herd compoststrooisel, stenen en aarde.

Herd begon met het maken van kunstwerken uit gewassen, zijn zogenaamde 'earthworks', in 1981. Hierna volgende nog vele werken over de gehele wereld. Hoewel de Olijfgaard nog het hele najaar te bewonderen zal zijn, is Herd van plan het werk in cirkels omver te maaien om zo de penseelvoering van Van Gogh te imiteren.

Bron: smithsonianmag.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.