Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse appelen winnen terrein op exportmarkt

Tijdens een werkbezoek aan een fruitteler in Uléncu, benadrukten de Poolse vice-premier en minister van Economische Zaken de leidende rol van Polen op het gebied van de appelexport. Ook is de Poolse appelsector er in geslaagd om succesvol zaken te doen met nieuwe markten.

"Aanvankelijk leidde de Russische boycot tot grote prijsdalingen. Nu is de situatie echter aanzienlijk verbeterd, appelprijzen zijn van €0,02 per kilo naar €0,12 per kilo gestegen," vertelt PSL-voorzitter, Piechocinski.

Hij geeft aan dat Poolse telers er in geslaagd zijn nieuwe markten te betreden. "Vanaf 10 oktober mogen Poolse appelen uitgevoerd worden naar Vietnam. Het fruit is bovendien al toegelaten op markten zoals, India, Singapore, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Binnenkort zullen Poolse appelen ook naar Iran, Canada en de Verenigde Staten geëxporteerd worden," licht Piechocinski toe.

Publicatiedatum: