Opera

Italiaanse perenseizoen begint goed

"Elk seizoen is anders," zegt Luca Granada, directeur van Opera. "Vanwege de lange en hete zomer wordt dit seizoen gekenmerkt door middelkleine formaten en hogere bricklevels." Volgens Luca is de afzet normaal. "We zitten op dezelfde lijn als de afgelopen vijf jaar."
Opera zal deelnemen aan de eerste editie van Futurpera, dat van 19 tot 21 november in Ferrara zal plaatsvinden. "We zijn het enige bedrijf dat in peren gespecialiseerd is, dus kunnen het niet missen. We zullen alles tentoonstellen: teelt, verwerking, opslag, logistiek en levering." 

"We kunnen 200.000 ton peren per jaar verkopen, dat is 27% van de Italiaanse en 8-10% van de Europese productie. We zijn de eerste organisatie binnen het segment, maar hebben een marktaandeel van slechts 1%, dus we moeten groeien."

Luca vindt samenwerking belangrijk. "Samen kunnen we binnenlandse concurrentie, die alleen maar tot lagere prijzen leidt, voorkomen en voorraadafbouw betere organiseren. Ook kunnen we grotere volumes, een breder rassenaanbod, keuze in formaten, en betere continuïteit en diensten leveren. Bovendien zijn we nu groot genoeg om massamedia te gebruiken en consumenten te bereiken.""25% van onze volumes wordt geëxporteerd en dat wordt steeds meer." De Italiaanse perensector is groot. Ferrara produceert in zijn eentje al meer dan Nederland. Italië heeft een volume dat vergelijkbaar is met dat van Spanje en België bij elkaar.

Voor meer informatie:

Opera Sca - Società Cooperativa Agricola

Via Bruno Tosarelli, 155
40055 Villanova di Castenaso (Bo) - Italy
Tel.: +39 051 780201
Fax: +39 051 6062851
Email: info@operapera.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.