Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Turkije verscheept nu 'Antep' kersen naar Rusland

Een speciaal samenwerkingsverband is opgericht voor de teelt van 'Antep' kersen, waarvan binnenkort een volume van 150 ton naar Rusland geëxporteerd zal worden. De kersen brengen op de markt zo'n €1,25 tot €1,40 per kilo op.

De 'Antep' kersen worden geteeld in de stad Gaziantep aan de Turks-Syrische grens en zijn bekend vanwege hun smaak. Om de export van deze vroege kersenvariëteit te bevorderen is er een samenwerkingsverband tot stand gebracht door de lokale landbouwautoriteit. In eerste instantie zal het fruit naar Rusland uitgevoerd worden. Verder richt het samenwerkingsverband zich op het verhogen van de productie. Men hoopt binnen afzienbare tijd te groeien van 40 naar 200 aangesloten telers.

Cuma Yigit van de plaatselijke landbouwkamer legt uit dat Rusland een belangrijke afzetmarkt is voor de 'Antep' kersen. "Kersen uit Adana en Maras worden verkocht voor €0,47-€0,63 per kilo, 'Antep' kersen leveren tussen de €1,25-€1,40 per kilo op." 

Yigit geeft aan dat er gewerkt wordt aan het vergroten van het exportvolume. Ook richt men zich op het verbeteren van de kwaliteit van het fruit door de aanleg van druppelirrigatiesystemen.

bron: dunya.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.