Meer EU steun voor Canarische tomatensector

Spaanse belangengroepen hebben een nieuw strategisch plan gemaakt om de Canarische tomatensector te steunen. Het plan moet nog naar Brussel gestuurd worden, maar draait erom dat de hulp verhoogd wordt van 7.700 euro naar 13.106 euro. Het geld komt uit een ander potje, voor marketing van de tomaten, en gaat daarvoor in de plaats naar de teeltbedrijven.

"Dit zal de sector versterken tot er een nieuw strategisch plan is, waarschijnlijk eind volgend jaar", vindt de overheid. Ze hebben besloten om de resultaten van het oude plan te analyseren om te voorkomen dat ze dezelfde fout maken. Het doel is om zich te concentreren op de mogelijkheden en capaciteiten van de sector, dat is de sleutel tot de export van de Canarische Eilanden.

Bij het plan zijn betrokken: De Regional Federation Fedex Aceto Services, samen met de minister van landbouw van de Canarische eilanden, Narvay Quintero, en de staatssecretaris van de primaire sector, Abel Morales.

Bron: 20minutos.es

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.