Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Codema, Dalsem, Vifra

Cannabis-kas van 32 hectare in New Mexico

De Amerikaanse Bright Green Group investeert 81 miljoen dollar in een grootschalige cannabisproject in New Mexico. Een bestaande kas van 10 hectare wordt omgebouwd tot opkweekkas en nog eens 26,7 hectare wordt gevuld met Venlo-kassen voor de productie van medicinale cannabis.


Wereldwijd wordt op steeds meer plekken de teelt van medicinale cannabis gelegaliseerd. Dit weekend nog besloot de Australische regering dat de drugswet gewijzigd gaat worden.

Ook in Amerika is de teelt van medicinale cannabis op steeds meer plaatsen legaal. Het maakt een tweede leven voor een leegstaand groentekwekerij in New Mexico mogelijk. De kas (10 ha) wordt omgebouwd tot cannabiskwekerij. Achter de plannen zit de investeringsmaatschappij Bright Green Group. Hierin zijn meer dan 125 investeerders verenigd. De groep laat ook een nieuwe kas bouwen bij het complex, van ruim 26 hectare groot. De contracten zijn getekend en begin volgend jaar beginnen bedrijven als Dalsem, Codema en Vifra met het project.Deze kas wordt omgebouwd tot high-tech opkweekkas. De nieuwe kas komt aan de andere kant van de weg te liggen.

Dalsem gaat de 26,7 ha grote productiekas bouwen met daarbij een magazijn van zo'n 1,6 hectare. Beide zijn geschikt voor de op- en afkweek van de planten en de verwerking tot olie. Dalsem is naar verwachting 26 maanden met het project bezig en schakelt lokale werkers in voor de bouw. "Ik verwacht dat dit ook een aanzet is naar andere projecten in de regio", vertelt Jan Pieter Dalsem. "We hebben de kennis en ervaring om hier meer te doen."

De Codema Group gaat het project automatiseren. Eerst wordt er op de bestaande 10 hectare gewerkt om de opkweek geheel te automatiseren. In deze ruimte komen onder andere machines van Logitec Plus: een menglijn voor substraten en transportsystemen bijvoorbeeld.

Voor de containergeteelde planten is er een speciaal automatiseringssysteem ontwikkeld om de planten door de kas te transporteren. Met behulp van robots worden de planten in de loop van de teelt verder uiteen gezet. Als de bloeifase begint, gaan de planten naar de andere kant van de weg: het project van 26,7 hectare. Daar vindt de bloei plaats. Na 45 dagen van 12 uur licht en 12 uur donkerperiode, gaan de groeicontainers naar het warenhuis waar de oogst en de verwerking tot olie plaatsvindt. "Het systeem verzekerd complete traceerbaarheid ", vertelt Michael Ploeg. "Hiermee heeft de Bright Green Group toegang tot informatie over elke specifieke plant. Ik geloof dat dit de enige manier is om aan de regels in deze sector te voldoen."

Het Italiaanse bedrijf Vifra levert de fog- nevelsystemen. "We hebben een systeem ontwikkeld voor dit gewas en deze teeltmethode. Dat is cruciaal voor het succes van de kwekerij: hiermee heb je veel betere controle over het klimaat in de kas. Zeker in de zonnige, droge omstandigheden waar de telers mee te maken krijgen is dat nodig", vertelt Vincenzo Russo van Vifra. De kas ligt op 2.000 meter hogen in Grants New Mexico. Russo voegt eraan toe dat het bedrijf overweegt om een vestiging te openen in Noord-Amerika.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.