Vorst beperkt volumes Argentijnse blauwe bessen

De lage temperaturen beperken de exportvolumes van Argentijnse blauwe bessen. Naar verwachting zal de productie vanaf week 43/44 weer terug op het normale niveau zijn.

De late vorst dit voorjaar baart de Argentijnse telers de meeste zorgen. Niemand had rekening gehouden met zo'n beperkte aanvoer bij aanvang van het seizoen 2015. Aangezien een zeer nat seizoen voorspeld wordt, speelt bovendien de mogelijkheid van een dreigende El Nino mee. 

Het Argentijnse Blauwe Bessen Committee, (ABC) betwijfelt dan ook of de gunstige ramingen van week 37 verwezenlijkt zullen worden. Alles wijst er echter op een vermindering van het fruitvolume van 12% ten opzichte van seizoen 2014, wat voor Argentinië neer zou komen op een volume van zo'n 14.500 ton.

Importeurs zullen voorlopig op hogere prijzen voor Argentijns fruit moeten betalen, ofschoon dit de door hagel en vorst getroffen telers geen compensatie voor hun verliezen biedt.

Vanaf week 43/44 zal de productie naar verwachting weer normaal op gang komen waardoor blauwebessentelers en -exporteurs weer even lucht krijgen.


Voor meer informatie:
Profrutales
Email: ines@profrutal.com.ar
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.