Ananas op en tekort

Tholen - Op de ananasmarkt is het momenteel op en tekort. Door de slechte weersomstandigheden in Costa Rica eerder dit jaar is de aanvoer ongelofelijk laag. De grotere spelers op de markt kunnen net aan hun vaste verplichtingen voldoen, maar op de vrije markt is nauwelijks ananas verkrijgbaar. Supermarktacties zijn al helemaal niet aan de orde. Kun je ananas op de vrije markt te pakken krijgen, dan betaal je 13/14 euro. Vorig jaar lag het niveau nog rond de 6 euro.

Meloenen
De meloenenhandel verloopt ondertussen lekker door, waarbij ook de huidige wisselkoers meewerkt. De Braziliaanse arriveerden op een lege markt en inmiddels worden er al enkele weken Galia-, Cantaloupe-, gele en watermeloenen aangevoerd. De prijzen van gele meloenen zijn iets gezakt, maar de Galia- en Cantaloupe zijn nog goed aan de prijs. Voor seedless watermeloenen wordt 70 cent betaald.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.