Douglas Gilman, GL S.A.:

"Onze verse sappen zijn gemiddeld 55 dagen houdbaar"

Tholen - Het bedrijf GL S.A. uit Portugal produceert en vermarkt verse fruitsappen en smoothies onder het merk 'so natural'. Eigenaar Douglas Gilman vertelt dat het drinken van vers fruitsap de makkelijkste manier is om het dagelijkse portie fruit binnen te krijgen. "Onze range is breed. We produceren zowel groenten- als fruitsmoothies en combinaties. Voor mensen die een zoetere variant prefereren, gebruiken we meer fruit. De echte 'health-freaks' willen meer groenten in hun sap."

Afnemers in Europa en Azië
De sappen en smoothies van 'so natural' worden met name afgezet in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Portugal. "Daarnaast proberen we ook andere Europese markten te overtuigen zoals Kroatië, Duitsland en Italië. Sinds kort exporteren we ook naar Azië. Het grootste deel van onze producten wordt vermarkt onder het eigen merk."


Douglas Gilman, GL S.A. tijdens Macfrut 2015.

Een groot voordeel is dat de sappen gemiddeld 55 dagen houdbaar zijn door HPP-techniek, ook wel pascalisatie genoemd. "De techniek is in de afgelopen jaren verder ontwikkeld. We zijn 20 jaar geleden gestart met een houdbaarheid van 21 dagen en dat is nu al meer dan verdubbeld. We waren het tweede bedrijf in Europa die investeerde in machines met HPP-techniek." Een ander voordeel vindt Douglas de smaak. "Onze sappen smaken hetzelfde als zelfgemaakte sappen, zoals je die thuis zou maken. Ze zijn 100% natuurlijk, vers en gezond. Daarom horen ze in de supermarkt tussen de verse groenten en fruit te liggen."

Nieuw: amandelmelk

Tijdens Macfrut 2015 in Italië werd het assortiment gepresenteerd en bezoekers konden ook proeven. "Nieuw in het assortiment is de amandelmelk", geeft Douglas aan. "Bij veel drankjes met amandel is het aandeel amandelen heel klein. Bij ons bevat de drank bijna een kwart amandelen."

Voor meer informatie:
Douglas Gilman
GL S.A.
Head Office Portugal
Al. Bonifacio Lazaro Lozano 13
2780 - 125 Oeiras - Portugal
douglas.gilman@glsa.pt
www.glsa.pt

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.