Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: ramingen voor recordappeloogst zitten ernaast

Het ministerie van Tuinbouw zou de appeloogst van 2014-15 graag overstijgen, maar de prognoses voor de recordappeloogst van dit jaar blijken niet uit te komen: de staat heeft tot nu toe slechts zo'n 27 miljoen appeldozen geëxporteerd. 

De eerste ramingen gaven echter een nieuwe recordoogst aan, die het appelrecord van 44,7 miljoen dozen in 2010-11 zou overtreffen. Dit jaar zou de appeloogst dichtbij de 31,2 miljoen dozen van 2014-15 komen, wat niet eens in de buurt komt van de 36,9 miljoen dozen die werden geproduceerd in 2013-14  de tweede grootste appeloogst aller tijden. 

Hoewel de levering aan de markten is gedaald tot 300.000 dozen appelen per dag (vanaf 600.000-700.000 dozen midden augustus), zeggen tuinders dat de productie 7 tot 9 miljoen meer zou bedragen dan in 2014-15.

De belangrijkste reden voor een lagere productie is volgens telers het feit dat het fruit ondermaats bleef en telers in veel appelproductiegebieden hun toevlucht zochten in een voortijdige oogst.

De Horticulture Produce Marketing and Processing Corporation heeft tot nu toe onder de marktinterventieregeling ongeveer 25.890 ton appelen aangeschaft, verdeeld over 263 collectiecentra. Er zouden nog ongeveer 330.000 dozen worden opgeslagen in de koelopslag. De inkoop zal doorgaan tot 31 oktober. De doelstelling van 30 miljoen appeldozen zal volgens het HPMC worden overstegen nu er nog 30-25 procent van de appeloogst moet worden geoogst in Kinnaur en de hogere regionen van Shimla.
Publicatiedatum: