Bulgarije: import belemmert binnenlandse telers

Volgens de Bulgaarse Coöperatie van Landbouwproducenten zit er een gestage groei in de ongereguleerde import uit Turkije, Macedonië en Polen. "Dit zet enerzijds druk op onze producenten, die gedwongen worden de prijzen te verlagen, maar levert anderzijds kansen op voor de verwerkingssector, die dringend behoefte heeft aan grondstoffen."

De lagere prijzen en dus ook lagere winst voor producenten leidt ertoe dat ze geen geld opzij kunnen zetten voor investeringen om zo concurrerender te worden. Bovendien heeft het "Russische embargo de situatie nog moeilijker gemaakt, doordat er grotere volumes uit het westen van Rusland naar ons worden doorgestuurd", aldus Dabnishka. 

De kwaliteit van Bulgaarse groenten en fruit is erg goed. "Voor biologische producten hebben we ook echt goede productieomstandigheden, maar toch zijn telers nog steeds niet in staat om aan de vraag te voldoen."

Source: kanal3.bg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.