Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verzekeraar adviseert: eet niet te veel fruit

Ook gezond eten bevat calorieën en bevat suikers en mensen verkijken zich vaak op de porties. Daarom een opvallend bericht van verzekeraar Zilveren Kruis. Zij adviseren mensen niet te veel fruit te eten in hun nieuwste blog over gezondheid en portiegrootte. Momenteel eet slechts 26% van de Nederlandse bevolking voldoende fruit.

"Nog zo'n instinker is fruit", schrijft de verzekeraar. "Een lekkere snack, maar let erop dat deze tussendoortjes ontzettend veel suiker bevatten. In fruit zit namelijk fructose, een vorm van enkelvoudige suikers. Bij een teveel hieraan wordt dit opgeslagen als vet. Natuurlijk zijn sinaasappels een stuk gezonder dan een reep chocolade, maar ook fruit moet je met mate eten. Twee stuks per dag is een goed uitgangspunt"

Andere valkuilen zijn volgens de verzekeraar te veel noten ("Een handvol naturel chips bevat zo'n 136 calorieën, een handje walnoten heeft er ruim 173"), salades ("bacon, kazen en dressing geven een gezonde maaltijd – onverwacht - een bom aan extra calorieën") en spinazie ("Hoewel deze groente enorm gezond is en veel ijzer bevat, zit hierin ook de stof luteïne. Dit gaat veroudering van de huid tegen (wat weer een potje antirimpelcrème scheelt) maar kan ook oogaandoeningen veroorzaken. Ook bevat het veel oxalaat, wat nierstenen met zich mee kan brengen. Een teveel aan ijzer kan daarnaast je darmen van slag maken.")

"Gezond eten is dus erg belangrijk, maar bewust eten is nóg belangrijker", besluit de verzekeraar. "Eet je iets graag? Zoek dan eens wat informatie erover en consumeer met mate."


Lees de blog hier.
Publicatiedatum: