Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Capaciteit van AGF-drogerij biosanica verdubbeld

De Duitse drogerij biosanica heeft] de uitbreiding van haar gebouw feestelijk gevierd. In de productievestiging in het 'Pommerndreieck' aan de snelweg A20 werd in het bijzijn van Harry Glawe, de minister van Economie, Bouw en Toerisme van Mecklenburg-Vorpommern, een 500 m² groot droogmagazijn en een 700 m² grote opslaghal in gebruik genomen. In het droogmagazijn worden verzendklare biologische appelchips en biologische groentenchips opgeslagen. In de nieuwe opslaghal zijn extra koelcellen en een appelsorteerinstallatie geïntegreerd.



In totaal werd er circa 3,9 miljoen euro in de uitbreiding van biosanica geïnvesteerd. Hiervan ging 1,95 miljoen euro naar de vastgoedprojecten en 1,96 miljoen euro werd geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe productietechniek zoals bijvoorbeeld een twee fruitdroger. Bovendien ontstond er een efficiënte blokverwarmingsinstallatie.



Dankzij de bedrijfsuitbreiding kan biosanica nu tot wel 10.000 ton biologische appelen per jaar verwerken. De verwerkingscapaciteit werd daarmee verdubbeld. Harry Glawe prees de succesvolle ontwikkeling van de producent van biologisch gedroogd fruit. "Biosanica heeft in de afgelopen jaren continue geïnvesteerd. Nu werd er nieuwe techniek aangeschaft om de productiecapaciteit te vergroten. Zo groeit het industriegebied Pommerndreieck verder." De uitbreiding van biosanica werd door het ministerie van Economische Zaken financieel gesteund met een subsidie van circa 1,4 miljoen euro.

Publicatiedatum: